Links

Golf-Physio.NL
GPA

De Golf Physiotherapy Association is de vereniging van gespecialiseerde golf-fysiotherapeuten, met als doelstelling de verdere professionalisering van de fysieke begeleiding van golfers van elk niveau. Certficaathouders van de opleidingen GPA1 en GPA2 kunnen lid worden van de GPA.

pga holland

De Professional Golfers Associatie (PGA) Holland heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Golf Physiotherapy Assiociation (GPA). De coöperatie met PGA Holland heeft als doel te komen tot een nauwe samenwerking tussen de PGA Golfprofessionals en de aangesloten fysiotherapeuten.

NGF

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie heeft samen met inspanningsfysioloog dr. Wim van Lier een dvd ontwikkeld met specifieke oefeningen voor de jeugd en volwassenen waar de nadruk ligt op het voorkomen van blessures en het zo soepel mogelijk blijven.

logo-fysionet-home

Voor gecertificeerden van de opleidingen  GPA1 en GPA2 die zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie worden op verzoek de gegevens aangeleverd bij het KNGF, zodat de accreditatiepunten (respectievelijk 24 en 30) toegekend kunnen worden.